om

lidt om mig og ravi yoga

MALENE SENKU

Både yoga og meditation er og har været uvurderlige redskaber på min egen vej imod at lære mig selv bedre at kende og rumme hele mig, med både glæde, styrke, kærlighed, smerte og alle mine mønstre.

Jeg underviser yoga med stor opmærksomhed på alignment og sikkerhed, hvilket gør undervisningen velegnet til både nybegyndere såvel som øvede yogier. Mine elever beskriver min yoga undervisning som: Nærværende, autentisk, omsorgsfuld, tryg, humoristisk, varm og afslappet. I min undervisning lægger jeg vægt på at give mine elever plads og rum til at være dem selv og finde deres eget potentiale.

Udover at jeg elsker at nørde alignment, betyder den mentale side af yogaen også meget for mig. Forbindelsen mellem krop og sind bliver så tydelig når vi dyrker yoga. Det fascinerer mig gang på gang at se, hvordan vi via kroppen får adgang og skaber forbindelse til de dybere lag i os selv. Hvordan vi med yogaen møder os selv som vi er, og på samme tid får skabt et indre rum til at acceptere hvad vi møder.

Derfor har jeg altid et tema som mine klasser tager udgangspunkt i, ud fra hvilket sekvenser, retreats og workshops opbygges.

Jeg er uddannet Hatha Yoga lærer hos Louise Fjendbo Jørgensen (Yogaliving), foruden en uddannelse i Vinyasa Flow og Ashtanga based yoga fra Marisa Van Vuuren (Zanzi yoga).

Derudover har jeg deltaget i kurser og workshops i bl.a. Anatomi (Charlotte Nielsen), Pranayama og Yogafiosofi (Simon Krohn), Biomekanik, Alignment og Yoga Terapi (Jordan Bloom), Bindevævsmassage med bolde (Liselotte Frandsen) & Ansigts Yoga (Cecilie Sebastian).

RAVI YOGA

Lillejuleaften 2004 så jeg for første gang i fjernsynet Georg Harrisons støttekoncert for Bangladesh, som originalt blev afholdt den 1. august 1971 i Madison Square Garden i New York. Han havde inviteret en masse af datidens stjerner til at spille med ham, bla. Ravi Shankar. Så snart han kom på scenen blev jeg forelsket i både ham og hans sitar spil.

Senere fandt jeg ud af at Ravi betyder sol på sanskrit (oldindisk).

Så da jeg skulle navngive mit firma gav Ravi så meget mening. For mig er yoga i høj grad et værktøj til at finde lyset, glæden og meningen med livet. Yoga kan være med til at belyse sider i os selv som ellers er skjult for dagligdagsbevidstheden. Når jeg underviser bestræber jeg mig på at videregive nogle af de fine pointer yogaen har givet mig. Her bruger jeg temaer som glæde, taknemmelighed, styrke osv. For på den måde at hjælpe mine elever i retningen af deres lys.

Så derfor Ravi Yoga!